maanantai 9. heinäkuuta 2012

58. Kesäloma


Mulla tuntuu olevan aina paras treenausinto päällä just sillon, kun Pete päättää vähän lomailla...

Viime keskiviikkona mentiin siis koulua pellolla, mikä meni alkujännityksen jälkeen oikein hyvin. Loppujenlopuksi Petestä irtosi sellasta ravia rentona, ettei ennen ole selästä ollut sellainen. Siihen fiilikseen oli hyvä lopettaa.

Torstaiksi suunnittelin reipasta maastoa, paljon ravia ja laukkaa. Tallille päästyäni suunnitelmat meni uusiks. Heppa oli juossut toisen etukengän irti. Tosi kiva. Niimpä maasto vaihtui pesuksi ja heppa ruokien jälkeen takasin ulos. Samoin lauantai meni lomaillen, käytiin tosin vähän kävelemässä tiellä. Vajaa puoli tuntia, mutta kavio ei siitäkään tykännyt. Lähtee lohkeamaan todella nopeasti, vaikkei Pete muuten kengättömyyteen reogoi. Niimpä loma jatkui. Onneksi huomiseksi saatiin kengittäjä, laittaa nyt vaan irtokengän ja sovitaan lähitulevaisuuteen sitten ympärikengitys, kun kengät alkaa olla järkyn näköset. Kaviot ei ole kasvanut paljoakaan (Petellä kasvaa todella huonosti ja lohkeilevat nopeasti ilman kenkiä), mutta kengät on kuluneet todella paljon.

Toinen asia, mistä kirjoitin joku aika sitten, on ötökät. Tosiaan keväällähän Pete reagoi rajusti ötököihin; nivuset olivat ihan verillä ja silmät vuosivat, kun kärpäset hengasivat niissä. "Ongelmat" saatiin kuriin valkosipulikuurin, ötökkähupun ja myrkkyjen avulla. Nivuset paranivat todella hyvään kuntoon, eikä silmätkään vuotaneet vaikka oli aikoja ilman huppua. Nyt muuton jälkeen asia on taas räjähtänyt käsiin. Täällä on niin paljon enemmän ötököitä, varsinkin paarmoja, että mikään ei tunnu auttavan. Pete on aurinkoisina päivinä aivan pattinen ja hionnut, kun ötökät häiritsevät. Alotin uuden valkosipulikuurin, josko auttaisi, muttei samanlaista apua anna, kuin Helsingissä. Effol auttaa hetkellisesti, muttei kauaa. Nivuset on aivan järkyssä kunnossa, vaikka ne päivittäin pesen, putsaan, myrkytän. Nyt olen pari päivää laittanut niihin calendulavoidetta, josko siitä saataisi vähän apua. Vielä en kuitenkaan osaa sanoa auttaako. Tänään Pete oli oikein tyytyväisen oloinen ja ilman patteja, kun eilisen päivän ja tänäänkin aamupäivän satoi ihan kunnolla. Se, mikä hyvä puoli on, niin Pete pystyy olemaan ilman huppua, eikä silmät niin paljon vuoda. Josko tästä nyt sitten selvittäisiin, vaikka raivostuttavia ötökät ovatkin.

Toivotaan nyt, että saadaan huomenna se kenkä, eikä muut tippuile omia aikojaan, niin päästään hyödyntämään mun suurta treenausintoa (jota Pete tosiaan haittasi haluamalla kesäloman tähän väliin...) ja päästäisi pian myös hyppäämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti