lauantai 9. kesäkuuta 2012

52. Esteleiri vuosimallia 2012

PAHOITTELEN, EN SAA KUVIA LISÄTTYÄ TÄHÄN POSTAUKSEEN, BLOGGER LAGAA. LISÄÄN NE OMAAN POSTAUKSEEN, KUNHAN SE ONNISTUU.

Noniin eli lupaamani leiripostaus. Kuvia ei ole kuin muutamasta tunnista, mutta selostusta sitten senkin edestä!

Sunnuntai

Pakattiin heppa aamulla koppiin ja lähdettiin ennen yhdeksää liikkeelle. Pysähdyttiin kerran kattomaan, että Herralla on kaikki okei. Puolen päivän jälkeen saavuttiin sitten leiripaikalle ja Pete pääsi tarhailemaan pitkän seisomisen jälkeen. Oli ihan okei, eikä stressanut yhtään.

Illalla sitten mentiin maneesissa vähän koulua. Ei tehty mitään ihmeellistä, mutta molemmille jäi hyvä fiilis. Viime vuoden alkukatastrofista ei ollut tietoakaan, vaan ratsastettavuus oli lähes samanlainen, kuin kotonakin. Aluksi ajattelin, että saan vallata koko maneesin, mutta pari muutakin ratsukkoa eksyi sinne ötököitä karkuun. Mahduttiin kuitenkin suht hyvin reilun kokoiseen maneesiin.

Maanantai

Kurssi vasta virallisesti alkoi (leiri siis oli oikeasti kurssimuotoinen, vaikka siitä leirinä puhunkin). Iltapäivällä oli ensimmäinen tunti, jolla mentiin koulua. Pete toimi oikein hyvin, vaikka ite könöttelinkin milloin mihinkin suuntaan. Ja vitsit mitä laukannostoja sieltä tulikaan! Tehtiin väistöjä käynnissä ja ravissa, mitkä Pete suoritti tosi hyvin! Suurin osa tunnista mentiin ilman jalustimia, miten en olekaan ennen Petellä mennyt. Askeleet oli kuitenkin yllättävän helpot istua ilman jalustimia, ainoastaan laukasta raviin siirtymisissä oli lieviä tasapaino-ongelmia.

Illalla oli sitten ensimmäisen estetunnin aika. Ei tehty mitään ihmeellistä, yksittäistä pystyä ja sitten sarjaa. Pete oli ihan kiva. Välillä painui vähän etupainoiseksi, mutta hyppäsi kaiken kiltisti. Mitään isoa ei hypätty.

Petelle linimentit jalkoihin ja nukkumaan.

Tiistai

Tiistaina aamulla mentiin koulua ulkona hetki, mutta päädyttiin takaisin maneesiin ötököiltä suojaan. Tunti meni ihan hyvin, varsinkin ravissa ja käynnissä. Laukka tehtävä oli Petelle varsinkin vasempaan kierrokseen todella vaikea, mutta herra kuitenkin yritti parhaansa ja olin siihen varsin tyytyväinen.

Illalla hypättiin vinoja esteitä. Esteet pysyivät pienenä, joten Peten keskittyminen ei ollut ihan 100%. Saatiin kuitenkin hyviäkin pätkiä, eikä Pete enää valunut etupainoiseksi maanantain tapaan.

Keskiviikko

Oli Petelle vähän iisimpi päivä, kun en sillä halunnut ryhmämaastoon lähteä. Sai siis ensimmäisen tunnin vapaata, kun menin keskuksen hevosella (suokki tämäkin tapaus, joka on aivan mahtava! Menin tällä kaverilla leirejä, ennenkuin ostettiin Pete).

Iltapäivällä hypättiin jumppasarjoja, joissa oli lyhyet välit, joten Pete joutui keskittymään koipiinsa. Oli vähän höslä esteiden ollessa pieniä, eikä meinannut oikein väleihin mahtua. Kuitenkin kun esteet nousivat alkoi Herrakin keskittyä ja saatiin todella hyviä hyppyjä.

Torstai

Aamulla mentiin ilman satulaa reilu puolisen tuntia. Leikittiin myös hetki hippaa, jossa Pete osottautui oikein fiksuksi kaveriksi.

Iltapäivällä mentiinkin sitten maastoesteitä, jossa hypättiin ensin tukkia kentällä ja sitten muita maastoesteitä kentän vieressä. Lopputunnista käytiin sitten laukkailemassa vesiesteellä, johon Pete meni kiltisti ja laukkasikin sen lopulta. Pete oli maastoesteistä ihan fiiliksissä ja hyppäsi kaiken minkä nenän eteen laittoi. Tyyli ei tietenkään aina ollut hieno ja välillä oli itsellänikin keikkumista selässä, mutta selvittiin hengissä.



Perjantai

Alettiin hyppäämään jo aamusta. Hypättiin radan osia ja niistä rakennettuja tehtäviä. Pete oli jotenkin tosi energinen, niin oli vähän hallintaongelmia välillä. Selviydyttiin kuitenkin hengissä. Myös sinisestä portista, joka aiheutti vähän harmaita hiuksia. Siitäkin kuitenkin päästiin yli, tosin kerta toisensa jälkeen mitä ihmeellisemmillä tyyleillä.

Pienen hengähdystauon jälkeen pidettiin sitten "leirikisat", joissa ensin hypättiin esterata ja sen jälkeen ratsastaja alas, tukkihumalaan ja pujottelutehtävä juosten. Sen jälkeen hepan kanssa maaliin. Meidän rata hajosi jo ensimmäiselle esteelle, mikä tuli alas. Joku toinenkin puomi radan aikana tuli alas. En siis ratsastanut ajatuksella, vaan aikaa. Lopullisesti meidän (tai oikeastaan mun...) tie loppui tukkihumala kohtaan. Tukkihumala sekotti mun pään ihan totaalisest ja olin ihan tööt. En siinä sitten viitsinyt lähteä juoksemaan (enkä varmaan olisi pystynyt vaikka olisin halunnut) ja niimpä lopetettiin siihen. Saatiin onneksi hypätä vielä esterata ajatuksella muiden jälkeen uudestaan. Puhtaasti kaikki.



Lauantai

Tänään sitten pakattiin kamat ja poni autoon ja matkattiin kotiin. Kävin vielä illalla ratsastamassa Peten ja tehtiin vastalaukkoja, jotka menivät ihan hyvin näin ekaksi kerraksi. Hieno heppa!



Nyt mennään rennosti hetki ja sitten alkaakin olla muuton aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti