maanantai 28. toukokuuta 2012

51. Kisaviikonloppu part.2: Kolme erilaista tulosta

Tosiaan aloitetaan torstaista. Kenkä saatiin jalkaan ja käänne oli ONNEKSI osunut niin kavion reunaan, ettei aiheuttanut mitään. Kengittäjäkin sanoi, että jos se siihen olisi tulehduksen aiheuttanut, ei Pete sillä jalalla seisoisi. Huokasin siis helpotuksesta.

Perjantaina mentiin melko kevyt koulutreeni, mutta Pete oli ihan super. Ei tehty mitään ihmeellistä, mutta kaikki sujui todella mallikkaasti. Pikku hiljaa herra oppii myötäämään ja rentoutumaan myös laukassa.

Lauantaina sitten sotkin aamusta loistavasti aikataulut ja kirosinkin niitä sitten koko päivän. Kisapaikalle päästiin kuitenkin loppujen lopuksi oikeeseen aikaan ja Pete ulos ja kamat niskaan. Verryttely oli maneesissa, jossa ei ollut montakaan ratsukkoa meidän lisäksi. Tiedä sitten oliko se syynä, vai kuuma ilma vai vaan joku erikoinen päähän pisto, mutta Pete oli aivan tajuttoman hyvä verkassa. Teki kaiken niin kuin pyysin ja pyöritti laukkaa tosi kivasti. Verkkahypyt oli ihan hyviä ja päästiin kerrankin kisoissa hyvillä mielin radalle, ilman suurempia tappeluita. Mun yllätykseksi Pete oli radalla aika flegu (tai siis Peteksi flegu...) kuunteli kaiken mitä pyysin ja laukkasi ihan kivasti, eikä vetänyt yhtään vastaan. Niimpä siinä sitten hurmioiduin ja jäin matkustelemaan 4-5 välissä, josta herra sitten herätti mut todellisuuteen luisumalla ohi. Siitä sitten skarpattiin ja jatkettiin loppuun. Perusradalta siis nelonen, minkä otan kyllä ihan omaan piikkiin, minkäs teet jos jää matkustamaan. Hevoseen tyytyväisenä sitten lähdettiin kotiin ja päätin sunnuntaiksi skarpata, kun alkaa omat mokat ärsyttämään. Hevonen paranee kilpailu kilpailulta ja mä vaan mokailen, ettei saada puhtaita. Höh. (Pahoittelen videon laatua...taas)



Sunnuntaina sitten lähdettiin hakemaan nollaratoja. Mun korvien väli kuntoon ja rata keskittyen joka esteeseen. Ekan luokan (70cm) verkassa Pete oli ihan jees, pari kanaloikkaa teki verkassa, mutta muuten aika hyvä. Niimpä lähettiin taas hyvillä mielin radalle. Niinhän siinä sitten kävi, että kun pitkästä aikaa saatiin nolla (niin sen lisäksi, että kameramies unohti kuvata..) niin sinivalkonen napattiin kotiin. Kunniakierroksellakin Pete käyttäyty oikein mallikkaasti! Hieno heppa.



80cm verkassa Pete oli aivan loistava, rentoutuikin tosi kivasti, vaikka oli useampi ratsukko maneesissa. Teki taas pari kanaloikkaa, missä roikuin mukana, mutta silti päästiin hyvällä fiiliksellä radalle. Tais tavotteet sitten unohtua siinä luokkien välissä molemmilta, nimittäin eka stoppi tuli neloselle. Se oli ihan mun moka, videolta näkee, miten Pete hiipuu kaarteen jälkeen, eikä siinä mun sotahuudot enää auta.. Ei sitä 80cm okseria sentään käynnistä pääse. Mun reaktiostakin huomaa, että ärsytti. Siinä sitten keräsin itteni ja ylihän siitä päästiin. Sarjalle tuli ihan älyttömän hyvin! Ja sen jälkeen oli linja okserille, jossa oli portti alla. Sellaset portit yleensä syö pieniä suomenhevosia, niin Pete otti varmanpäälle ja tökkäs siihen sitten. Mur sanon minä. Miksi ihmeessä ei voi ratsastaa koko ajan? No saatiin sitten mennä rata loppuun, joka sitten menikin oikein hyvin. Mut sitten kutsuttiin tuomaritorniin, kun hylkäyksen jälkeenhän raippaa ei enää saa käyttää. Tuomarin kanssa oltiin vähän hakusessa molemmat että missä sitä raippaa käytin ja käytinkö sittenkään. Tuomari sanoi käyttäneeni siniselle pystylle, mille Pete vähän mutkittelee. En kuitenkaan tiedostaen sille käyttänyt. (Videota tarkemmin katsoessani huomasin näpäyttäväni punaiselle okserille tokalla kerralla kaulalle, joten ihan oikein tuomari mut torniin kutsui, muisti vaan väärän esteen). Anyway hevoseen olen tyytyväinen, samoin ekan luokan rataan. Tokan luokan ratakin oli ihan jees, mutta voishan sitä oikeesti jokaiselle esteelle ratsastaa... Radasta on hyvälaatuinen video, jota blogger ei nyt ainakaan suostu lataamaan valmiiksi. Yritän ladata sen myöhemmin uudestaan tai laittaa johonkin muuhun postaukseen... höh.

Nyt sitten on pieni tauko kisoissa, kun leiri ja muutto edessä. Saas nähdä millon päästään seuraavan kerran radoille. Muutamat kisat pitäisi vielä ainakin käydä ennen syksyn kuninkaallisia, mutta nekin varmaan sitten heinä-elokuussa. Tämä viikko valmistaudutaan leiriin. Ensi sunnuntaina lähdetään siis pitkään odotetulle leirille, jossa meneekin sitten melkein viikko. Tämä viikko menee valmistautuessa lakkiaisiin ja lauantaina saan vihdoin lakin. Blogiin tulee luultavasti siis pieni tauko, mutta lupaan pitkän postauksen sitten leiristä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti