keskiviikko 21. joulukuuta 2011

03. Vastakohtia

Moi!

Miten voikaan kaksi perättäistä päivää olla niin erilaisia?

Eilinen ei mennyt ihan putkeen. Olin turhautunut ja väsynyt jo kun menin tallille. Tilannetta ei todellakaan helpottanut se, millainen Pyry oli ratsastaa. En ole ratsatanut Pyryllä kunnolla koulua varmaan viikkoon, joka näky niin Pyryssä kuin myös mun istunnassa. Tähän lisätään se etten ollut iloisimmalla tuulella, niin sotku on valmis. Pyryn toimimattomuus lisäsi mun turhautumista ja lopetettiin samantien, kun saatiin yksi ihan ok ravi pätkä. Mun on välillä tosi vaikea saada istuntaa kuntoon, kun hevoset ovat niin erilaisia rakenteeltaan, askeleiltaan ja ratsastettavuudeltaan. Yritin nollata tilanteen ja suosiolla juoksuttaa Peten sivuohjien keran. No kuten päivän teemaan kuului, ei siitäkään tullut yhtään mitään. Pete ei oikein osannut käyttäytyä, kun kentällä oli toinen hevonen, sekä isäni korjaamassa kentän yhtä lamppua. Pete ravasi melkoista kyytiä (ihmettelen miten se siihen pystyi sivuohjat kuitenkin oli kiinni, ehkä herran tasapaino on vähän kehittynyt), eikä suostunut laukkaamaan. Jos laukkasi niin ei ylläpitänyt sitä. Juoksutinkin siis vaan hetken ja sen jälkeen ruuat Herrasväen nenän eteen ja kotiin nukkumaan pahan fiiliksen pois.

Pyryn jalat :)


Tänään oli sitten jo alusta asti parempi päivä. En kuitenkaan odottanut liikoja. Ratsastin ensin Peten gramaanien kanssa. Alussa vähän keskusteltiin miten kovaa ja mihin suuntaan sitä ollaankaan menossa. Meno rauhoittui 15 minuutin laukkaamisen jälkeen. Pitkät laukat teki tosi hyvää Petelle. Laukan sai tasaiseksi ja rauhalliseksi, sen lisäksi se oli todella kiva myös ravissa. Loppujen lopuksi mentiin tasaisessa muodossa niin, että gramaanit olivat täysin turhat. Peten aiheuttaman flow-fiiliksen jouduin kuitenkin nollaamaan, ennenkuin nousin Pyryn selkään. En odottanut mitään, vaan pyrin vain ratkaisemaan edellisen päivän ongelman. Alussa Pyry oli taas sitä mieltä etten osaa mitään ja juoksenteli ihan löysänä ja pitkänä. Ajattelin sitten vain omaa istuntaa ja aktivoin hevosta vähän, jonka jälkeen sainkin sitten ongelman ratkaistua. Kyse oli tosiaan vaan omasta istunnasta ja kun sen sai taas kuntoon, oli hevonenkin paljon parempi. Ei se vielä todella hyvä ollut, mutta parempi ja ihan hyvä. Tästä on taas parempi jatkaa ja tänään paremmalla mielellä kotiin.



Jos teillä on toiveita tai ideoita erikoispostauksiin, niin ehdotelkaa :)


2 kommenttia:

  1. varustepostaus ehdottomasti toiveena!:) ja sitten joku videpostaus, jonne pistät muutaman videon teidän esteradoistanne tms.

    VastaaPoista
  2. Apua mun miljoona ja yks varustetta :DD no ehkä mä pystyn toteuttamaan sen hevonen kerrallaan :)

    VastaaPoista