lauantai 31. joulukuuta 2011

06. Varustepostaus, osa 1: Yhteiset varusteet

Ajattelin näin uudenvuodenaaton kunniaksi tehdä varustepostaussarjan meidän roinasta. Aloitan varusteista, joita käytän molemmilla hevosilla. Olen pyrkinyt pitämään molemmilla omat varusteet, mutta jostain tavaroista on käytännön syistä tullut yhteisiä.

Peten hyllyssä on Peten tavaroiden lisäksi muovinen laatikko (kuvassa vasemmalla), jossa on haavanhoitovälineet. Laatikko on helppo ottaa kisoihinkin mukaan, kun kantapään kautta tuli opittua, että ne ehkä kannattaa olla mukana. Laatikon takana on vihreä kori, jossa on kaikennäköistä hoitotuotetta, esim. linimentit, shampoot, varusteiden pesuvälineet jne. Hyllystä löytyy myös showshine, raipat, suola yms.


Pyryn hyllystä löytyy Pyryn tavaroiden lisäksi pyyhkeet, pintelit heijastimet ja romulaatikko, jossa on kaikennäköistä tarpeellista, kuten kalenteri, hanskat ja teippiä.





Hevosilla on yhteiset pintelit, paitsi molemmilla on omat fleecepintelit. Kuvassa paketissa olevat eskadronin ruskeat fleecepintelit ovat vielä käyttämättömät ja tulevat molemmille aikanaan käyttöön, sain ne kavereilta joululahjaksi. Niiden päällä ovat paketissa showmasterin siniset fleece-jousto -yhdistelmäpintelit, jotka ovat aivan mahtavat. Niiden edessä on equilinen ruskeat, samallaiset yhdistelmäpintelit, loistavat myös. Harmi vain niitä on vain kaksi kappaletta. Valkoisena kuvassa näkyvät pintelit ovat showmasterin yhdistelmäpintelit, jossa on pintelipatjan tyyppinen alku ja loppu on joustoa. Nämä ovat mustat ja niitä löytyy toinen paketti hyllystä. Kuvassa oikealla on yksittäisenä mallipintelit molemmista villapinteleistä, jotka minulla on. Niitä tulee käytettyä hyvin harvoin. Kuvassa edessä on fleecepintelit, vasemmalla Peten ja oikealla Pyryn. Pintelipatjoina minulla on eskadronit ja merkittömät.

Pintelikuvan viereisessä kuvassa näkyy bootsit, jotka ovat yhteisessä käytössä. Kumibootsit ovat näin hokkikeleillä ahkerassa käytössä. Siistimmät neopreenibootsit ovat kisakäytössä ja rikkinäisemmät kotona, kuivilla keleillä.


Meillä ei ole mitenkään erityisen paljon heijastimia, mutta kuitenkin sen verran että pimeällä uskaltaa maastoon lähteä. Kuvassa näkyvät heijastinbootsit ja -etujalansuojat. Meillä on myös rintaremmiheijastin, heijastinloimi ja määrä x jalkaheijastimia.


Tykkään juoksuttaa hevosia, sillä se tuo vaihtelua liikutukseen ja saa juoksutusvyön+sivuohjien kanssa hevosen liikkumaan oikein. Meidän juoksutusvyö on ostettu reilu vuosi sitten Idän ratsusta ja siihen pehmuste Puuilosta. Pehmuste on oikeasti ajovaljaisiin, mutta toimii loistavasti myös juoksutusvyössä.

Tässä oli suurin osa hevosten yhteisistä varusteista. Pahoittelen kuvien laatua, ne on otettu puhelimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti