sunnuntai 1. tammikuuta 2012

10. Mitä tapahtui vuonna 2011?

Monessa blogissa on mietitty vuoden 2011 tapahtumia ja tavotteita vuodelle 2012, joten pohditaanpas sitten meidänkin vuotta.

Vuosi alkoi liian talvisissa merkeissä, lunta oli varmaan metrin tai yli ja pakkasta tuhat astetta. Kenttä oli yksi lumikinos, joten Pyryn liikuttaminen tapahtui maastossa (josta olen kyllä ylpeä, sillä kun kenttä taas oli kunnossa, oli Pyry todella hyvässä kunnossa). Tammikuun lopussa tuli sitten elämän mullistava tapahtuma, jota en ole katunut, kuin sekunnin sadasosia huonoina päivinä. Huomasin että tutut ovat laittaneet Peten myyntiin ja heitin äidille vitsillä et ostetaan. Tähän äiti vastasi, että no ostetaan ja sitten laitoin tarjouksen menemään. Asioista päästiin sopimukseen ja sitten alkoi hirveä odottaminen ja päivien laskeminen.

Helmikuun loppupuolella oli wanhojen tanssit, joita ei ehtinyt jännittämään, kun kaksi päivää sen jälkeen ajeltiin ostamaan hevosta Keski-Suomeen. 20.2.2011 Pete siirtyi meidän omistukseen. Pete jäi asumaan vielä vanhan omistajan talliin, joten vietti aika rentoa elämää.

Onnellinen hevosenomistaja 21.2.2011
Keväällä päästiin taas aktiivisemmin hyppäämään Pyryn kanssa, joten kisoissa käytiin muuallakin kuin lähitalleilla. Ensimmäiset kisat "kauempana" oli Upseeriratsastajat ry:n järjestämät estekisat Eriksnäsissä, josta haettiin kotiin kaksi sinivalkoista ruusuketta. Muutenkin kisakausi alkoi todella hyvin, jokaisista kisoista tuli yksi ruusuke kotiin. Kevään seuramestaruuksien jälkeen päädyinkin pitkän suostuttelun jälkeen hommamaan alueluvan.

7.5. Voittaja
Keväällä kävin useaan otteeseen viikonloppuja viettämässä Keski-Suomessa Peten kanssa. Viikonloput menivät nopeasti, joten treenaaminen ja kehittyminen oli hyvin katkonaista. Kesäkuussa kuitenkin lähdettiin Rautalammille leirille, jonne Pete lähti mukaan. Kokonaisuudessaan leiri meni ihan hyvin ja se paransi minun ja Peten suhdetta valtavasti. Pieniä kehityksen siemeniäkin löytyi, vaikka tunnit ei ihan aina loistavasti menneetkään. Hevonen kuitenkin parani viikon edetessä ja leirikisoista sain kaksi rataa, joihin olin tyytyväinen.

Tarhassa Rautalammilla
Heinäkuussa Pyryn kanssa käytiin muutamat aluekisat hyppäämässä, mitkä eivät menneet ihan niin hyvin kuin odotin, mutta opimpahan ratsastamaan jokaisen esteen ja loppuun asti, myös sen kirotun viimeisen esteen. Heinä-elokuunvaihteen Pyry lomaili, kun olin Peten luona hieman pidempään. Oli mukavaa ratsastaa metsässä keskellä ei mitään, mitä nyt kerran törmättiin johonkin metsäneläimeen, minkä lajia ei jääty selvittämään. Päästiin taas treenaamaan intensiivisemmin ja myös hyppäämään isompaa.

Pyryn ensimmäiset aluekisat, Husö Jump


Petellä esteitä heinäkuu 2011
Elokuu menikin taas Pyryn kanssa treenatessa ja valmistautumisessa vuoden yhteen kohokohtaan, Suomenhevosten kuninkaalisiin. Syyskuun alku oltiin siis Ypäjällä ja hypättiin kahtena päivänä. Kisat itsessään olisi voinut mennä paremminkin, mutta kokemuksena se oli hieno, ensimmäiset "yönyli"-kisat. Muutama viikko myöhemmin lähdettiin sitten isän kanssa ajamaan reilu neljä tuntia Keski-Suomeen, pakattiin Pete mukaan ja ajettiin samana päivänä takaisin. Pete muutti Etelä-Suomeen lähemmäs, että päästäisiin treenaamaan paremmin. Sen jälkeen ollaankin päästy treenaamaan yhtäjaksoisesti ja edistys niin luottamuksessa, kuin myös ratsastuksessa on huima.

Ekoja kertoja uudessa kodissa
Marraskuun 20. päivä oli taas aika mennä "kerran vuodessa"-koulukisoihin. Peten kanssa HeC ja Pyryn kanssa HeB. Valmistautuminen meni hyvin ja jännitys tietenkin korkealla. Peten rataa en jännittanyt niin paljon, ennemminkin hevosen käyttäytymistä kisapaikalla, kun tuppaa hevonen olemaan välillä vähän höhlä. Ja mitä vielä, Herra oli kuin olisi kotonaan ollut. Rata tasainen, Pete vähän turhan herkkänä, 57%. Hymyillen, hirveällä kiireellä (mikä oli oikeasti turha) lähdettiin vaihtamaan hevosta. Pyry oli verryttelyssä aika hyvä ja sitten lähdettiin radalle, naps, ja kaikki levis. Tuloksena jännittynyt ja huono 52%. No läpi kuitenkin.

Pete radalla
Marraskuussa sitten Pyryllä oli hyppytauko, jotta motivaatio saataisiin takaisin, kun taas Petellä haettiin rutiinia hyppäämiseen. Joulukuun alussa lähdettiinkin sitten Peten kanssa ensimmäisiin estekisoihin Kalliorinteelle. Kisat menivät varsin hyvin, hevonen oli molemmat radat hanskassa.

Jolukuu muten meni sitten perusratsastuksen merkeissä. Hyppämään ei olla päästy hirveästi, mutta sain irtohypytettyä hevoset joulukuun puolessa välissä. Pyry hyppäsi 120cm,sen enempää en viitsinyt hypyttää loman jäljiltä ja Pete hyppäsi mun yllätykseksi 135cm.

Joulu menikin sitten sateisessa säässä, mutta uudeksi vuodeksi saatiin vähän pakkasta.

Tavoitteita vuodelle 2012 ei ole mitenkään erityisen paljon.
~Petelle olisi tarkoitus saada kisarutiinia ja sitä olisi tarkoitus saada eteenpäin, niin koulu-, kuin myös estepuolella.
~Kesällä muutetaan Peten kanssa Keski-Suomeen, jossa aloitan opiskelut ensi syksynä.
~Pyry hyvästellään pitkän ylläpidon jälkeen kesällä, kun se ei lähde mukaan.
~Petelle pitäisi löytää heppa tai ponikaveri Keski-Suomeen.
~Katsotaan, mitä loppuvuosi tuo tullessaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti