torstai 8. maaliskuuta 2012

23. Kolmen hevosen liikutusta +Peten lavat

Moi! Tosiaan maanantaina ratsastin Puttejen lisäksi kaverin hevosen (ponin), kun kaverilla sormi paketissa. Putet liikku molemmat ihan kivasti pyöreenä ja tasasena. En mitään ihmeempiä tehnyt, askellajit ja avut läpi niin, että kaikille jäi hyvä mieli.

Eilen putet juoksi irtona ja olivat jotenkin tosi ilkeitä toisilleen, luimivat ja ohittelivat koko ajan. Eivät kuitenkaan tappele tai mitään, että luultavasti molempien egot ei vaan mahdu lumesta pienentyneelle kentälle.

Tänään ajattelin sitten että leikitään hienoa kouluratsukkoa Peten kanssa ja innostuin laittamaan ihan pintelit ja uuden huovan (jonka ostin lauantaina messuilta), meidän hieno koululook kuitenkin kärsi, kun tajusin etten voi laittaakaan saappaitani. Saappaani alkavat hajoamaan vetoketjun vierestä ja ne pitäisi viedä suutarille korjattavaksi, jota en ole saanut aikaiseksi vielä. Kiltisti saappaat odottavat suutari reissua kuitenkin autoni takapenkillä, josko sitä pian saisi aikaiseksi, saappaat kuitenkin vain reilun vuoden vanhat... Noh, Pete kuitenkin näytti ihan kouluhevoselta ja toimikin ihan kivasti. Kentän pohja edelleen vähän liukas, mutta Herra kuitenkin yritti parhaansa mukaan kulkea pyöreänä ja pysyä pystyssä samaan aikaan. Ei menty kauaa, kun oli kuitenkin kiva. Pyry sai vapaapäivän.


Peten tämän päivän koululook
Huomenna on taas edessä kolmen hevosen liikutus. Onneksi on vapaapäivä, niin pääsen jo puolenpäivän jälkeen tallille. Luultavasti ratsastan kaksi ja juoksutan sitten Peten sivuohjien kanssa.

Otsikossa on kuitenkin toinenkin aihe, joka liittyy Peten lapoihin hankautuneisiin jälkiin. Klipattuna Pete on joutunut koko talven muhimaan loimien alla ja sen takia nyt joulun jälkeen sille on hankautunut karvattomat kohdat lapoihin, mikä on hyvin yleistä loimitettaville hevosille. Pyrylläkin tälläiset on, mutta se pystyy jo olemaan ilman loimia, niin ei haittaa sen elämää niin suuresti. Petelle ajattelin kuitenkin viime loimitilauksen yhteydessä tilata myös lapasuojuksen, josta olen kuullut erilaisia tarinoita. Olen kuullut, ettei se auttaisi joillain ja toisilla se taas toimii täysin tarkoituksensa mukaisesti. Mun ennakkoluuloista huolimatta Pete on nyt kuitenkin käyttänyt sitä päivittäin ja tänään tajusin, että lapoihin on kasvanut karvat takaisin! Joten suosittelen lämpimästi lapasuojusta kaikille! Alle laitan vielä kuvat, ensimmäisessä ei ole ollut suojusta ja toisessa noin kuukauden päivittäisessä käytössä.

2 kommenttia:

  1. Mäki tykkään :D mulla on toinen samallainen esperadon huopa, mutta ruskeana. Ovat yhtä hyviä, kuin equilinenkin huovat :)

    VastaaPoista