maanantai 21. toukokuuta 2012

49. Taistelu ötököitä vastaan

Eilisessä postauksessa kerroin meidän ötökkäongelmasta ja tänään sitten päätin aloittaa taistelun niitä vastaan. Ajoin Horzeen hakemaan tarvikkeita, jotka tuskin voittavat ötökät, mutta helpottavat luultavasti Peten oloa. Vaikka ei ne nyt niin suuresti näytä herran elämää häiritsevän...

Pohdin sitä, että 2009 kesällä, kun Pyry söi valkosipulia, ei ötököitä sen ympärillä ollut lähes yhtään, vaikka muita ne kiusasi paljon. Päätin siis kokeilla nyt valkosipulikuuria Petelle ja tänään se sai jo ensimmäisen maistiaisen pellavan seassa. Imuroi aika nopeasti limat naamaansa ja etsi tyhjästä kupista vielä lisää. Höpsö heppa.


Toinen asia, minkä ajattelin Peten oloa vähän helpottavan on "pyövelihuppu" (oikealta nimeltään hyönteishuppu tai muu..). Meillä noi huput ovat saaneet nimekseen pyövelihuppu, koska Pyryn versio (kuvan näkee edellisestä postauksesta) oli todella pyövelihupun näköinen. Kärpäset varsinkin menevät koko ajan Peten silmiin, niin että ne rähmivät todella paljon, niin kokeillaan nyt tätä huppua. Pete oli ensin ihan ulapalla hupun kanssa, kun näkeminen ei ollutkaan ihan samallaista, kuin ilman. Tottui kuitenkin siihen nopeasti ja pystyi toimimaankin sitten normaalisti.


Tässä Peten versiossa on "reikä" korvien välissä, josta osa herran otsatukasta tulee hauskasti ulos :D

Tämän päiväisen koulutreenin jälkeen, joka muuten meni älyttömän hyvin alkuvaikeuksien jälkeen, Pete oli sen verran hikinen, että huuhdoin sen ja pääsi sitten piehtaroimaan hiekkatarhaan. Sai hiekasta mukavan kuorrutteen ötököitä vastaan ja sen lisäksi suihkutin hyönteismyrkkyä vielä päälle. Ehkä me vielä voitetaan ötökät... tai sitten ei.

Tänään oli taas pahemman näkösenä nivuset, kun oli niin paljon puremia. Eilisen yhden jalan sijaan, tänään molemmat takajalat olivat veritipoilla. Tapoin myös kesän ensimmäisen paarman, joka yritti syödä Peteä. Ehkä tätä pitää vaan kestää ja odottaa talvea... Eletään nyt kuitenkin alkava kesä ensin, ötököistä huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti