keskiviikko 23. toukokuuta 2012

50. Ylimääräsiä sydämentykytyksiä

Tänään oli tarkoitus mennä koulua ihan kunnolla. Lähdin hakemaan Herraa laitumelta ja matkalla portille huomasin, että on oikea etukenkä pikkasen vinossa. No siinä hetken kirosin, koska kisat piti kuitenkin olla viikonloppuna, että taas näyttäisi siltä, että pitää peruuttaa. Kuitenkin viime viikosta oppineena soitin ensin kengittäjälle. Meidän onneksi yhdellä hevosella on huomenna kengitys, niin lupasi kengittäjä laittaa Peten kengän samalla. Ehdin jo huokasta helpotuksesta.

Käytävälle päästyämme ajattelin repiä kengän kokonaan pois (oli vielä sisäsyrjältä kiinni). Jalkaa nostaessa huomasin ulkosyrjän käänteen olevan kaviossa sisällä. Vähän alkoi syke siinä sitten nousta, kun kehittelin päässäni sille jalkaan kaviopaiseen ja kaikkea muuta, kun leirikin tulossa. Kenkää en irti saanut, mutta käännettyä kuitenkin "paikoilleen". Oli sen verran tiukassa että pysyy paikallaan huomiseen niin. Pesin sitten kavion hyvin. Käänteen painama kolo oli kuitenkin niin lähellä kavion reunaa, ettei näkynyt kengän alta. Huomenna sitten näkee, kuinka paha kolo siinä sitten oikeasti on. Käänne ei kuitenkaan ollut ilmeisesti kokonaan painunut kavioon, mutta jonkinlaisen kolon olin kuitenkin huomaavinani. Kavio ei kuitenkaan ollut lämmin, eikä Pete sitä arkonut mitenkään, että toivottavasti nyt selvittiin säikähdyksellä.

Viime kesänä leirillä
 Peten ötökkäongelma näyttää tällä hetkellä parantuneen osittain. Tiedä sitten, johtuuko valkosipulista, ötökkämyrkystä vai pahanhajusesta cothivetistä (haavasprayn tyyppistä suihketta, joka haisee pahalle, muttei sotke niin pahasti kuin liila haavaspray), mutta nivuset ovat paremman näköiset. Haavat eivät enää tiputa niin paljoa verta jaloille, eilen oli vaan vähän tippoja tänään vain muutama yksittäinen. Jee!

Pete sai jäädä hiekkatarhaan illaksi ja joutuu huomennakin olemaan hiekalla, eikä pääse laitumelle. Tarhassa se ei pääse niin paljoa liikkumaan (vaikka toki liikkuukin tarhassa kiitettävästi), mikä on parempi kenkää ajatellen. Nyt seurataan vielä perjantaihin ja jos jotain ilmenee, niin perun vasta sitten kisat ja katsotaan tilanne uudestaan. Nyt kuitenkin toivotaan kavion kanssa parasta ja että olen vain pelännyt turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti