maanantai 2. huhtikuuta 2012

30. Tavoitteiden muutoksia

Kirjoitin tavoitteistamme postauksessa, jossa muistelin vuoden 2011 tapahtumia. Tavoitteet on kuitenkin muuttuneet jonkin verran siitä, sillä suunnitelmat on muuttuneet aika olennaisesti siitä mihin Pete muuttaa.

Lähden siis opiskelemaan Keski-Suomeen ensi syksyksi (olettaen että pääsen) ja muutto sinne on edessä heinäkuun alussa. Alun perin Peten piti muuttaa meille pihaan jonkun uuden hevoskaverin kanssa. Päädyttiin kuitenkin siihen, että etsitään Petelle joku vuokrapaikka, koska silloin en ole niin sidottu olemaan kotona aina. Ajatus siitä, että omassa pihassa on hevosia on aivan mahtava ja aion sen toteuttaa myöhemmin elämässäni. Tällä hetkellä vain tuntuu siltä, että kaikki muuttuu muutenkin jo niin paljon, että on helpompaa vielä jos olen vähän "vapaampi", kun ei tarvitse aina olla tekemässä aamutallia tai iltatallia. Muutenkin kouluaikataulut varmasti hankaloittaisivat tätä suuresti. Haemme siis tallipaikkaa hyvin läheltä tulevaa kouluani, paikkoja menne katsomaan kevään aikana, kun lähden käymään veljen ja muiden sukulaisten luona Keski-Suomessa.




Peten edistymistavoitteitakin ajattelin avata vähän tarkemmin, kuin mitä olen ennen kertonut. Todellisuudessa mennään ihan hevosen kehittymisen mukaan, mitään ei tapahdu päivässä tai viikossa. Varsinkaan kun Petestä on kyse, kun se saattaa välillä oivaltaa jotain kerrasta, välillä kestää sata vuotta ja välillä se vain esittää osaamatonta. Kuitenkin nyt kevään aikana on tarkoitus päästä hyppäämään ainakin 80cm ratoja, toivottavasti myös 90cm ratoja. Tulevaisuudessa realistisena pidän ainakin metrin ratoja, siitä ylöspäin alkaa(ainakin tällä hetkellä näyttäisi siltä) olemaan Peten ratakapasiteetin ylärajoilla. Koulupuolella pitäisi kehittyä ainakin tasaiseksi HeB:ksi, toivottavasti päästäisiin HeA:han asti. Peteltä kuitenkin kapasiteetiiä löytyy niin, että se olisi realistista. Olen kuitenkin itse sen verran esteratsastaja, että koulupuolella etenemme mahdollisesti hyvinkin hitaasti, kunhan hevonen liikkuu rentona ja tasaisena, siinä vaiheessa aletaan vasta opettelemaan muita liikkeitä. Eli askel kerrallaan. Tarkoituksena on kuitenkin opetella väistöt kunnolla (tällä hetkellä käyntiväistöt alkavat jo toimimaan), avot, sulut ja luultavasti myös muuta jossain vaiheessa. Koulupuoli kuitenkin tulee luultavasti olemaan ihan vain meitä varten, eikä ikinä tulla kunnolla koulua kisaamaan. Ikinä ei silti saisi sanoa ei ikinä, koska todellisuudessa ei voi tietää. Itse kuitenkaan en tykkää kisata koulua, mutta saa nähdä mitä käy. Kenttää olisi joskus kiva päästä kokeilemaan, mutta mitään tavoitteita en sille puolelle aseta, koska keskitytään enemmän esteisiin ja käydään vaan omaksi iloksi hyppäämässä maastoesteitä. Sitä paitsi vesipelkoinen-Pete ei ehkä ihan heti soveltuisi kenttähevoseksi.

Tässä meidän tämän hetken tavoitteet ja suunnitelmat. Ne muuttuvat ajan mittaan, mutta tällä hetkellä mennään näitä tavoitteita kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti