sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

34. Kisaviikonloppu

Eli tosissaan oltiin nyt molempina päivinä Peten kanssa kisoissa, sekä lauantaina että sunnuntaina. Haettiin hyviä tasasia ratoja ja kisakokemusta.

DAY 1

Ajettiin Kalliorinteelle Keravalle. Luokkina 70 ja 80. 70 verkka oli ihan ok, Pete kävi vähän kuumana, mutta saatiin kuitenkin ihan hyviä hyppyjä. Verkan jälkeen mentiin kävelemään ulos, kun maneesissa sai olla vain suorittava ja valmistautuva ratsukko. No päästiin sitten radalle ja Pete tuntu tosi kivalta. Oli menossa, mutta kuitenkin pysy hanskassa, käänty älyttömän hyvin. Annoin laukata vähän reippaammin, kun pysy kuitenkin hanskassa, eikä riko raviin silloin niin herkästi. Voittohan sieltä sitten tuli, n. 13 sekuntia mentiin nopeammin kuin toinen sijoittunut. Noh, mentiinhän me vähän turhan lujaa, mutta tehtiin myös pienet tiet.



Pete näyttää just siltä, että on voittanu äsken jotain..

Kasikympin verkassa Pete kävi vähän turhan kuumana, eikä oikein mikään onnistunut. Olisi halunnut vaan säheltää. Itse hypyt oli kuitenkin ihan hyviä, mutta lähestymisistä ei sitten sen enempää. Rata oli aivan tajuttoman hyvä. Pete laukkasi hallitusti (joo no ei välttämättä näytä siltä, miltä tuntu selkään) ja vaihto jopa pari kertaa laukkaa. Tosin tippu raville parissa kohtaa. Pari mutkaa tuli ja niistä sitten komensinkin yli. Sarjan jälkeen lähti vähän vyörymään etupainoseks, jonka takia tuli kiire nostaa koivet perusradan tokavikalle. Punanen bootsi ja puomi alas. Neljä virhepistettä ei meitä kuitenkaan haitannut, kun heppa oli hieno!


DAY 2

Tänään sitte ajeltiin Keravan ratsastuskeskukselle harjoituskilpailuihin. Luokkina 60cm ja 80cm. Ekan luokan verkassa Pete kävi jo vähän kuumana. Pysy kuitenkin ihan ok hanskassa ja saatiin ihan hyviä hyppyjä. Lähdettiin verryttelyryhmän ekana, joten ei jouduttu edes odottamaan. Pete liikkui ihan hyvin eteenpäin ja laukkasi ihan hyvin. Esteet ei ollu sille isoja, joten keskityin vähän enemmän kontrolliin. Uusinnassa annoin taas mennä vähän lujempaa ja tehtiin mahdollisimman pienet tiet. No jaettu toinen sija sieltä sitten tuli ja olin mahdottoman ylpeä Petestä.



Kasikympin verkka oli täysin kaoottinen. Pete vaan olisi halunnut sinkoilla joka suuntaan ja mennä kovaa etupainosena. Pitkä ja raskas viikonloppu alko painaa jaloissa ja päässä. Petellä on väsyessään tapana vain painaa tuhat kertaa kovempaa, joten pidätteillä meni hetki mennä läpi. Verkkaokseri koitui meidän kuolemaksi. Kaksi kertaa Pete sen kiltisti hyppäs ja yritin vaan roikkua mukana, kypärä silmillä. Sitten rupesin varmistelemaan liikaa ja herra sano ettei mennä sitten. Päästiin yli vasta kun takapuomi otettiin pois. Jouduttiin hetki kävelemään ennen omaa rataa, mikä oli ihan hyvä niin sain kerättyä itteni. Radalle lähdettiin vähän hätäsenä, mutta kuitenkin hallinnassa. Kaksi ekaa meni hyvin, kolmas tuli alas, mikä ei vielä yksinään olisi haitannut mitään. Nelonen oli verkkaokseri ja kuten huomaatte videosta, ei ollut meidän kaveri se este. Pete kuitenkin kilttinä hyppää paikaltaan. No siinä sitten kaarteen kehun heppaa ja keräilen itteni. Sitten tulikin vähän kiire ratsastaa sarjalle. En ehtinyt henkisesti valmistautua jatkamaan, Peteä väsytti ja se oli vähän hallitsemattomassa mielentilassa. Tökättiin siis sarjalle jo a-osalle. Siinä sitten lähdin kävelemään viereisen esteen ympäri ja tulin lopputulokseen, että ihan turha jatkaa tälläistä rataa, kun hevonen on väsynyt, vähän holtiton ja itse ei pysty enää kunnolla keskittymään. Niimpä päätin keskeyttää.

Viikonlopusta tuli opittua paljon, kuten se, että neljä rataa on Petelle liikaa kahden päivän sisään. Ainakin tässä vaiheessa. Vaikka 80 radoista ei nollia tullutkaan, olen Peteen tyytyväinen. Se hyppäsi hyvällä motivaatiolla ja käyttäytyi radoilla ja kisapaikoilla yleisestiottaen todella mallikkaasti. Ja sijoitukset molempina päivinä, ei todellakaa paha! Onhan Petellä vasta vähän kisakokemusta. Tästä jatketaan hyvillä mielin kohti uusia haasteita! Joista seuraava on kahden viikon päästä olevat ensimmäiset aluekisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti