tiistai 24. huhtikuuta 2012

37. Takaisin selkään..

Noniin tänään sitten jalka oli vihdoin siinä kunnossa, että selkään uskalsin nousta. Edelleenkään en pysty juoksemaan, eikä kovat tärähdykset tunnu kivoilta, MUTTA käveleminen sujuu jo ongelmitta.

Ensin oli vuorossa Pete, jonka kanssa mentiin kentälle. Pete oli ihan hyvä ratsastaa. Tasainen peräänanto ei tänään löytynyt, mutta ongelma siihen löytyi vaan ja ainoastaan satulan päältä. Varoin jalkaani kuitenkin sen verran, osin myös tiedostamatta, etten istuntaa ihan kohdilleen saanut. Pete kuitenkin rentoutui hyvin ja kulki pätkiä tasaisesti. Kokonaisuudessaan Peteltäkin löytyi vähän turhaa enegiaa, joka ilmeni tänään säpsyilynä ja kiireellisyytenä. Saatiin kuitenkin kivojakin pätkiä. Päätin sitten tehdä vähän väistöjä ja niistäkös jäi molemmille hyvä mieli! Käyntiväistöt sujui molempiin suuntiin todella hyvin. Käynti pysyi tahdikkaana ja tasaisena väistön läpi. Ajattelin sitten, että kokeillaan nyt sitten vähän ravissakin. Ensimmäinen kerta oli vähän hakemista, kun ravi ei pysynyt tasaisessa tahdissa ja Pete rikkoi käyntiin. Ajattelin sitten keventää väistön läpi, niin saan paremmin kontrolloitua tahtia. Keventäminen auttoi paljon ja saatiin molempiin suuntiin hyviä muutaman askeleen raviväistöjä ja pari pidempää väistöpätkää. Niihin oli hyvä lopettaa ja käytiin vielä kävelemässä maastossa loppukäynnit.


Peten jälkeen hain sitten Pyryn ylös tarhasta ja lähdettiin sen kanssa maastoon. Tai oikeastaan mentiin suurimmaksi osaksi pellolla. Pyry oli tosi kivan tuntunen, vaikka puhkuikin intoa, kun pääsi laukkaamaan reippaammin. Pellolta lähdettiin sitten maastolenkille metsään, jossa kohdattiin vesilätäkkö lumenkeskellä, joka aivan varmasti olisi voinut syödä pienen suomenhevosen, jos suomenhevonen ei sitä varoisi. Siinä hetki puhistiin ja yritettiin poistua paikalta, mutta päästiin sitten kompromissiin; mä olisin halunnut mennä lätäkön läpi ja Pyry poistua takavasemmalle, päädyttiin kiertämään lammikko ja jatkamaan kuitenkin eteenpäin. Lammikon jälkeen ei enää kohdattu pelottavia esteitä reissulla ja päästiin hengissä kotiin.

Huomenna olisi tarkotus hypätä Petellä, mikäli jalkani nyt pysyy samassa kunnossa eikä päätä ottaa itseensä kahden hevosen ratsastuksesta. Tuntuisi tällä hetkellä olevan vähän turvonneempi, kuin aamulla... Mutta edelleen ratsastuskunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti