keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

33. Extempore-estevalmennus

Valitettavasti mulla ei mitään kuvamateriaalia ole sunnuntailta, niin käytän jotain vanhoja kuvia syksyn hyppykerrasta.

Eli lähdettiin sunnuntaina estevalmennukseen, että päästään vähän paremmin hyppäämään ennen ensiviikon kisoja ja jos saataisiin jotain hyviä vinkkejä. Valmennus oli läheisen tallin maneesissa ja valmentaja oli mulle ihan uusi tuttavuus. Mukana oli toinen poni meidän tallilta, sekä kyseiseltä tallilta toinen ratsukko.

Käveltiin maneesille, koska matkaa on pari kilometriä, niin saadaan hyvät alkukäynnit. Pete käyttäytyi matkalla ihan hyvin, vaikka maastoon ei olekaan hirveästi nyt päässyt. Maneesilla jouduttiin sitten odottelemaan aika pitkään, kun aikataulu ei ihan mennytkään niin kuin piti ja oltiin aika aikasin paikalla. Päästiin kuitenkin sitten lopulta maneesiin ja kun Pete oli hetken saanut pelätä yhtä kulmaa ja hurjaa peilikuvaa, niin alettiin verkkaamaan.

Pete oli verkassa tosi hätänen, eikä oikein keskittynyt. Kävi kuitenkin niin kuumana että laukkasi ihan tajuttoman hyvin. Olisin voinut jäädä vaan fiilistelemään sitä laukkaa, mutta alettiin kuitenkin sitten hyppäämään.

Tehtävät ei ollut monimutkaisia, eikä erityisen haastavia. Esteet pysyivät melko pieninä, mikä oli hyvä, niin pystyttiin keskittymään muihin asioihin. En nyt tarkalleen muista mitä tehtäviä tultiin, mutta lopuksi tultiin n. 80-90cm rataa useamman kerran, kunnes suurimmat osat mun mokista saatiin korjattua. Pete oli tosi kiva hypätä ja vaihto jopa laukkoja useampaan otteeseen. Muutaman kerran jopa askeleessa, mikä yllätti mut totaalisesti. Teki ne vielä vähän "töksähtäen", niin meni hetki tajuta että se oikeasti vaihto laukan.


Valmennus meni kokonaisuudessaan ihan hyvin alkuhermostuksen jälkeen ja saatiin hyviä vinkkejä. Kuten että vielä tässä vaiheessa pitää antaa hevosen hypätä omalla tavalla, niin se tasapainottaa itsensä hyppyyn (kuten raviin rikkominen vähän ennen estettä tai kiihdyttäminen muutama askel ennen hyppyä) ja mun täytyy itse tasapainottaa hevosta koko istunnalla ja antaa Petelle vähän enemmän tilaa hypätä ja ottaa takaisin vasta esteen jälkeen, esteellä se ei voi kuitenkaan kiihdyttää. Varsin hyödyllinen reissu siis, kun saatiin vinkkejä ja päästiin kunnolla hyppäämään ennen kisoja.

Anteeksi, tästä tuli nyt vähän tylsä ja lyhyt valmennuspostaus, kun ei tosiaan ole mitään materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti